Pirkanmaa no: 76 Demarkistinen pastafari

Maaseudun tuhotalkoot ideologian vuoksi.

Vasemmalla ja vihertäväistössä, on kaavailtu puun käytön huomattavia rajoituksia. Tutkaillaanpa sitä hieman ehdotusten valossa. 

 

Suomen metsien vuotuinen kasvu on hieman yli 100 milj.m3, puustoa kaadetaan laskentatavasta riippuen 60-80 milj.m3 vuosittain.

 

Paperi ja mekaaninen metsäteollisuus työllistävät suoraan 42000 henkilöä,  tämän lisäksi korjuu, kuljetus, kaupallinen, jatkojalostus, huonekalu ja erikoistuoteteollisuus työllistävät yhteensä kymmeniä tuhansia henkilöitä kerrannaisvaikutuksina

 

Uusia muovia korvaavia tuotteita on patentoitu suomalaisten yritysten toimesta, puurakentaminen lisää suosiotaan ekologisista syistä, puun merkitys kasvaa tulevaisuudessa, lisäksi Suomeen on tulossa useita tuhansien työpaikkojen investointeja joista osa on jo rakenteilla. Nyt kun muovin vähentäminen on ensiarvoisen tärkeätä, ei ole järkevää rajoittaa korvaavan raaka-aineen saatavuutta, mikäli tavaraa ei tehdä muovista tai puusta, ei vaihtoehtona ole kuin metallit, ja hiukan on vaikea kuvitella että metalliteollisuus olisi luonnolle parempi vaihtoehto kuin puuteollisuus. 

 

Mikäli puun käyttö jäädytetään nykyiselle tasolle ( SDP ) tai sitä vähennetään voimakkaasti ( vihr. ) seurauksena on luonnollisesti investointien kertakaikkinen loppuminen, ei ole hyötyä investoida maahan, jossa raaka-ainetta on rajallisesti ja sitä käytetään koko mahdollinen määrä. Kiristyvä kilpailu raaka-aineista johtaa automaattisesti hinnan nousuun, jolloin Suomessa valmistettujen tuotteiden kilpailukyky heikkenee, ja yhtiöt ovat pakotettuja joko karsimaan kapasiteettia tai keksimään muita keinoja kilpailukyvyn palauttamiseksi, tässä kohtaa on myös mahdollista, että rajoittaneet tahot esittävät kompensaatiota valtion kassasta, joka taas ei EU sääntöjen mukaan ole mahdollista, eikä ole järkeä korjata aiheutettua ongelmaa toisella. 

 

Samaan hengenvetoon meille tarjotaan metsäpinta-alan kiinteistöveroa, eli kyseessä on pelkkä kateusvero jolla yritetään jälleen kerran tehdä maaseudusta arvoton. Mikäli metsää aletaan verottamaan samoin kuten tontteja, johtaa se automaattisesti Jokamiehenoikeuden peruutukseen yksityisistä metsistä, eihän kenenkään tontillakaan saa kulkea, eikä kenenkään pihasta saa käydä poimimassa omenoita tai mitään muutakaan siellä kasvavaa. Lisäksi se aiheuttaa ongelman niille joilla metsä on omaehtoisesti suojelussa, vero ei tee suojelusta enää mielekästä, vaan metsää täytyy kaataa veron maksamiseksi. Ilmeisesti SDP ei osaa ajatella muuta kuin maaseudun totaalista tuhoamista, metsä muuttuu melko hankalaksi omaisuudeksi, jos puita ei saa kaataa ja kuitenkin joutuu veron maksamaan, tähän yhdistettynä lihan ja maidon tuotannon alasajo ulkomaista tuontiruokaa suosien, johtaa koko maaseudun täysin varmaan näivettymiseen. 

 

Mikäli metsänpohjan vero ja hakkuurajoitukset toteutuvat, vaikutus tulee olemaan kymmeniä tuhansia työpaikkoja negatiivinen.  Toivottavasti tuhopuolueet osaavat jo tässä vaiheessa kertoa, ketkä kaikki tukkirekkojen kuljettajat, moto-kuskit ja sahatyöläiset saavat etsiä uuden työpaikan, samalle he varmaan osaavat kertoa, mitkä investoinnit voidaan perua ja jättää rakentamatta, sekä sen miten Suomi hyötyy siitä, että teollisuus siirtyy maihin missä ei ole ympäristölainsäädäntöä, tai työläisten oikeudet ovat huonot, sitähän näillä älyttömyyksillä ajetaan. 

 

Toivottavampaa on että Suomeen tulisi metsienhoitovelvollisuus, Suomessa on tuhansia neliökilometrejä hoitamattomia metsiä, jotka eivät kasva, eivätkä tuota, tai sido hiiltä. Tätä voi jokainen testata ihan kotona, laitatte 2 vatia täyteen multaa ja istutatte niihin vaikka retiisejä, toiseen laitatte siemeniä niin tiheään kuin saatte ja sekaan lisäksi rai ruohoa ja toiseen laitatte siemenet vaikka 5cm välein ja harvennatte huonot pois kun itämisestä on 3 viikkoa,  kokeen aikana annatte kummallekin vadille saman verran vettä ja kokeen lopussa punnitsette retiisit. Minä tiedän jo tässä vaiheessa kummasta tulee painollisesti enemmän, ja aika moni muukin osaa asian arvata. Kokeen avulla on helppo nähdä kumpi metsän malli sitoo enemmän hiiltä hoidettu vai hoitamaton. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat