Pirkanmaa no: 76 Demarkistinen pastafari

1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa, ja heti.

HS arveli suomeen tarvittavan 1,4 miljoonaa maahanmuuttajaa paikkaamaan laskevaa syntyvyyttä. Vaatimatonta 30000 maahanmuuttajaa ( netto ) / vuosi. 

Erikoista matematiikkaa, kun eläkepommin ja väestön ikääntymisen aiheuttamiin kuluihin ei ole kuin yksi oikea ratkaisu, ja sehän tietenkin on työpaikat, sellaiset oikeat kahdeksan tunnin ja viiden viikkotyöpäivän paikat joista maksetaan sellainen palkka että yhteiskunnan tukea ei tarvita asumiseen. 

Mikäli tuodaan väkeä kilpailemaan näistä vähistä työpaikoista, mitä työkokeilujen ja harjoittelujen lisäksi on tarjolla, pitää kaikkien kilpailla sillä ainoalla tavalla joka ylitarjonnan kohdalla toimii, eli palkalla, jolloin yhteiskunnan tukea tarvitaan entistä enemmän.

Yhden työttömäksi jäävän elättämiseen tarvitaan useampi työllistyvä, ja kun palkoilla kilpaillaan, eikä voittajien pakka riitä edes heidän elämiseensä, on täysin absurdia kuvitella että osa-aikaisen silpputyön pariin pitää tuoda lisää ihmisiä joiden nettovaikutus kansantaloudelle on parhaassakin tapauksessa vain hieman negatiivinen. 

Huonosti palkatusta silpputyöstä suurin osa sijaitsee kasvukeskuksissa, joissa yhä harvempi elää omalla palkallaan, tämän osuuden kasvattaminen ei voi millään tavalla parantaa kansantaloutta, paitsi siinä tapauksessa että vuokria lasketaan 50% ja muita elinkustannuksia saman verran, tämä tuskin onnistuu, koska rakentaminen on kallista ja sähkönsiirto aina kalliimpaa, kuten ruokakin, sen tuotannon vähetessä väkimäärän maailmassa lisääntyessä.
 


Samainen aviisi pauhaa päivästä toiseen päästötalkoiden mantraa, väestön väheneminen vähentää päästöjä, sen lisääminen kasvattaa, automaatio ja tekoäly vähentävät työpaikkoja, ja suuri osa työpaikoista siirtyy joka vuosi edullisemman kustannustason maihin, eli maahanmuutto pelkästään väestön kasvun vuoksi on järjetöntä ja ympäristölle erittäin haitallista. 

Väestön vähenemisestä ei kannata olla huolissaan, se on luonnollinen tapahtuma, mahdollisesti jopa ihmisten vaistomainen reaktio liikakansoitukseen, ainakin silloin kun sen tiedostaa. Väestön vähenemisellä on positiivisia seurauksia, kun väestön määrä alittaa asuntojen määrän vuokrat laskevat, liike-elämä joutuu kilpailemaan vähenevistä asiakasmääristä, saasteet vähenevät, ja luonto kiittää. 

Olisiko jo aika tehdä oikeat päätelmät, ja lopettaa kaikki tukityöllistys puuhastelu, jokainen 9€/pvä harjoittelija vie puolikkaan oikeasta työpaikasta, jokainen työharjoittelija vie yhden työpaikan, noiden työllistävä vaikutus tunnetusti on erittäin heikko, niiden tarkoituksena on pitää vain yllä illuusiota työllistymisestä. 

”Jos työ on sellaista, että siitä ei kannata maksaa palkkaa, ei sitä työtä myöskään kannata tehdä”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän HarriNissinen kuva
Harri Nissinen

Tähän löytyisi omasta takaa myös muitakin ratkaisuja. Kirjoitin muutama päivä sitten omaan blogiini tekstin ulosoton matalan suojaosuuden passivoivasta vaikutuksesta velkaantuneiden suomalaisten työllistymiseen.

Käytännössä on mahdollista, että velallisen työttömän ei kannata ottaa vastaan pitkäkestoista työtä, jossa palkka on alle 1800e/kk. Lyhytkestoinen työ taas aiheuttaa mahdollisia ongelmia tukien katkeamisessa.

On järkevämpää tyytyä näihin 9e/pv nimellisiin huuhaa-töihin, joka tulee yhteiskunnalle kalliiksi.

Jos ulosoton suojaosuus korotettaisiin esim. tasolle vuokra+perusosa toimeentulosta, niin tämä auttaisi työllistyvät henkilöt irti Kelan tuista ja käteen jäisi työnteosta myös hiukan rahaa.

Lehdissä on lukenut viimevuosina, että suomalaisia on ulosotossa n. puoli miljoonaa. Valtaosa heistä on pienituloisia. Suomella olisi siis omasta takaa valtava reservi työvoimaa matalan palkan aloille, mutta ulosottojärjestelmä tekee työn vastaanottamisesta kannattamatonta.

7* kannattaa tutustua aiheeseen tarkemmin, sillä tämä aihe puhuttelee tuhansia suomalaisia. Yksikään muu puolue ei puhu aiheesta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Logiikkasi kuvittelee työmarkkinoiden olevan nollasummapeli, jossa jakajien lisääntyminen jättää jokaiselle vähemmän. Suomeen mahtuisi helposti kolmin-nelinkertainen talous ja saman verran työntekijöitä. Talous ei ole nollasummapeli varsinkaan maalle, jonka teollisuus perustuu osaamiseen ja vientiin.

Ainoa huolestuttava jakolasku syntyy huoltosuhteesta. Jos työntekijöitä suhteessa lapsiin ja eläkeläisiin on liian vähän, niin taakka muuttuu kohtuuttomaksi. Siksi työikäisten jatkuva maahanmuutto on suotavaa ellei peräti välttämätöntä.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

Globaali talous on nollasummapeli, meillä on rajallinen planeetta joten ihmismäärän vähentyessä kaiken jakaminen menee aina pienempiin sirpaleisiin, lopuksi kenellekään ei ole tarpeeksi mitään, siinä ei vienti eikä osaaminen ole oikeastaan edes merkittäviä. Jos työikäisiä muuttaa maahan 50000 ja heistä työllistyy vaikkapa optimistiset 40% ei heidän maksamansa verot riitä loppujen 60% elätämiseen, ei lienee liian haastavaa matematiikkaa?

Toimituksen poiminnat