Pirkanmaa no: 76 Demarkistinen pastafari

Etätöihin Viroon, eduskuntaa myöten.

  • Muuttoliike.
    Muuttoliike.

Posti YT-neuvotteli, että toimintoja voidaan siirtää Viroon, tämä tekee arvatenkin erittäin hyvää Viron työllisyydelle ja postikin saa lopetettua 50 työpaikkaa suomesta. 

 

Tämän luettuani havahduin kerrassaan erinomaisen hyvään ajatukseen valtion kulurakenteen tervehdyttämiseksi. 

 

Helsinki-Tallinna lauttayhteys kulkee joukkoliikenteen tapaan useita kertoja päivässä, eli suurin osa Helsinkiin sijoitetuista valtion hallinnon toiminnoista voidaan sijoittaa Viroon, työntekijät suomessa voidaan YT-neuvotella ja halukkaat voivat siirtyä Viroon töihin, Viron palkoilla tietenkin, kuten Postikin lupasi
Suurin osa hallinnon töistä voidaan suorittaa tietokoneen ja puhelimen avulla, eikä lyhyt merimatka ole este, mikäli on pakko käydä Suomen puolella hoitamassa joku työasia, kulkeehan lautta parin tunnin välein, ollen nopeampi ja lyhyempi matka kuin maaseudulla usein on lääkäriin.Lisäksi tämä vapauttaa huomattavan määrän kiinteistöjä, sekä asuntoja tiheään asutetun kaupungin paraatipaikoilta, jotka tietysti voidaan myydä, joista jälleen saadaan rahaa valtion kirstuun,  lisäksi kiinteistöjen lisäys markkinoille laskee kaupungin vuokria säästäen tätäkin kautta asumistukimenoja. 

 

Tässä kohtaa monet arvailevat olenko tosissani, Posti on tosissaan, eli malli on valtion hyväksymä ja silloin sitä voitaneen soveltaa muuhunkin palveluun ja julkisin varoin rahoitettavaan toimintaan. Johtaahan tämä väkiluvun laskuun Suomessa, mutta osin myös vapauttaisi lisää hyvin koulutettua työvoimaa vastaamaan työvoimapulan pyörteisiin.

 

Ei muuta kuin koko valtion hallintoa koskevat YT-neuvottelut käyntiin, ja siirto Viroon, eihän hallinnosta tarvitse jättää kuin fyysinen asiakaspalvelu kotomaan kamaralle. Melkoista normienpurkua...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Suomalaisen korkeampi palkka voi kestävästi perustua vain siihen että suomalainen tekee työtä tehokkaammin. Olisi tärkeää että työntekijät keskittyisivät sen pohtimiseen, kuinka he tekevät työn tehokkaammin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Työntekijän palkkapyynnön pohja perustuu Suomessa elin- ja asuinkustannusten minimiin. Jos kustannukset ovat korkeat niin myös palkan tarvekin on suurempi. Sen sijaan esim 2 euron päivapalkalle ei tulisi Suomessa toimeen ilman valtion tukea toisin kuin vaikkapa Bangladeshissa.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

Siksihän Posti siirtää toimia Viroon, siellä palkka samasta työstä on alempi, tekijät samat, ja työn tuottavuus sama kuin Suomessa. Tämän takia arvelin että valtion toimet kannattaa siirtää Helsingistä Viroon, se olisi todella suuri verorahojen säästö.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

Ilmeisesti posti ei ole tyytyväinen työn tehokkuuteen Suomessa vaan siirtää työn tehtäväksi Viroon, missä sen voivat tehdä samat työntekijät halvemmalla, työn arvon ollessa kuitenkin sama. Tehokkuudella ei ole tämän kanssa mitään tekemistä, siirtohan koskee palvelutoimia, eli käytännössä vastaamista puhelimeen ja tietokoneen näpyttelyä, tehostaminen siis tarkoittaisi nopeampaa puhumista tai tehokkaampia ohjelmistoja...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aika surkeaan jamaan ovat hallitukset Suomen ajaneet kun valtiolla ei ole enää varaa palkata suomalaisia työntekijöitä.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

Posti tekee pään avauksen missä valtion toimintoja voidaan siirtää ulkomaille, samalla vaivalla vankeinhoito, ei asiakaspalveleva hallinto ja monet muut toiminnot voitaisiin aivan hyvin siirtää halvemman kustannustason maihin, onhan tuo nyt melko erikoinen avaus postilta tarjota vanhoille työntekijöille paikkaa Vvirosta, tietysti Viron palkoilla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Posti tekee pään avauksen missä valtion toimintoja voidaan siirtää ulkomaille"

Tietääkseni Trafi on jo aiemmin siirtänyt toimintojaan Espanjaan.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen Vastaus kommenttiin #9

Niin muuten onkin, unohdin jo tuon jutun, tuostahan on jo muutama vuosi. Eli onko tästä johdettavissa että malli toimii?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jos siirämme eduskunnan ja hallotuksen työn Afrikan sademetsään, voimme palkatat aidosta 200 apinaa hoitamaan homman banaanipalkalla.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

Ainakin haastattelut olisivat eläväisempiä....

Toimituksen poiminnat