Pirkanmaa no: 76 Demarkistinen pastafari

Taas sähkö siirtyy, kalliimmaksi

  • Siirtohinta 15% / vuosi korotuksilla.
    Siirtohinta 15% / vuosi korotuksilla.

Siirtohintoihin reippaita korotuksia kaipaileva Caruna keksii aina jonkin syyn nostaa hintoja, nythän he tekevät investointeja 10-15 vuodessa, jotka normaalisti tehtäisiin 40-60v aikana, eli nelinkertaisessa ajassa. 

Siirtoyhtiöt saavat laillisesti nostaa maksuja 15% vuodessa, joka tarkoittaa siirtomaksun kaksinkertaistumista noin viiden vuoden välein,  tällöin heillä on jo 10v kuluttua nelinkertainen laskutus alkuperäiseen verrattuna, ja viidentoista vuoden kohdalla 8 kertainen alkuperäiseen, tämän jälkeen hinnan pitäisi siis oletuksen mukaan laskea nopeasti koska aikaa on mennyt 15 vuotta ja saatava laskutus on kaksinkertainen investointitahtiin nähden. 

Verkkoyhtiöt tuottavat jo nyt hulppeita voittoja omistajilleen, ovathan ne kuitenkin hallinnoimassa paljolti verorahoilla rakennettuja verkkoja, jotka erään presidenttiehdokkaan toimesta myytiin sopivasti tarjoavalle. 

Epäilemättä sähköautojen yleistyminen aiheuttaa jälleen uusimispaineita sähköverkkoon, jolloin tätä 15% korotuspainetta siirtyilee tulevaisuuteenkin, ja sähköistyvässä suomessa päästäänkin jo 2043 nautiskelemaan 66 kertaisista siirtohinnoista 2013 verrattuna. 

Lakiin on siis syytä kirjata myös alennuspakko siirtohinnoille, kunhan nykyinen toimintavarmuuslaki on saatu suoritettua, mikäli verkkoyhtiöille koituu kuluja sähköautoista, tätä ei tule ottaa lainsäädännössä huomioon, luulisi verkkoyhtiöiden olevan mielissään kun kysyntä lisääntyy ja joudutaan tekemään investointeja kysyntään vastaamiseksi. 

Ne ketkä ihmettelevät tuota hintaa 10,00 2013 kohdalla voivat olla huoletta missään ei ollut noin halpaa siirtoa tuolloin, mutta luvulla ei ole väliä, taulukko demonstroi vain 15% korotusten vaikusta alkuperäiseen hintaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Viimeistä 500 euron Carunan siirto ja ketkumaksua maksaessani ajattelin "lämmöllä" carunahaavistoa jota vietiin litran mitalla isojen poikien pelinappulana.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

Jep, ideologian astellessa älyn edellä päätökset ovat aina huonoja. Haavisto myi verkon alle pylväissä olevan johdon romuhinnalla. Olisi edes kysynyt neuvoa, jos kerta ei taito riittänyt, kuka tahansa romukauppias olisi osannut sanoa että hinta on pielessä. Vihreään ideologiaan nyt vaan kuuluu tämä ainainen "sähkö tulee pistoraiasta ja raha seinästä"

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Se on Sähkömarkkinavirasto, joka määrää osinkojen laadun ja määrän.

Valtaosa verkkoliiketoiminnasta on kuntien omistamia piiloveroyhtiöitä, joiden etujen tasapuolisessa tulkinnassa ulkomainen kasvoton Caruna on tasa-arvoisessa asemassa juridisesti.

Sähkömarkkinavirasto voisi ladkea pääomantuottoarvioitaan alemmas, jolloin myös Carunan siirtohinnoille tulisi jarru, mutta kun on se kuntien piiloverotus rahasampona verotulojen lisäksi...

Toimituksen poiminnat