Periferian edustaja Demokratiaa ihmisyyden vuoksi

Puppugeneraattorit.

  • Puppugeneraattorit.
  • Puppugeneraattorit.
  • Puppugeneraattorit.

Kun jälleen kerran tuota julkisuutta vatkataan haastajapuolueiden osalta, niin todettakoon että eihän median ole pakko mitään asialle tehdä, mutta miksi nähdä vaivaa boikotoinnista kun kerran materiaalia on jo valmiiksi?

Vaalikoneiden data on helposti purettavissa YLE:n ja muiden mediatoimijoiden tarvitessa sitä, on siis syytä olettaa että uutisoidessa vain eduskuntapuolueet, viidentoista vastauksia antaneen sijaan (+valitsijayhdistykset), kyseessä on tietojen suodattaminen ja tarkoitushakuisuus, digitaalisessa muodossa tiedon julkistaminen ei maksa mitään, paperille painamisessa tulee ehkä hiven kuluja.

On oletettavaa että vaalikone ohjelmistoon vei tehdä millaisen tahansa kyselyn, on siis surkeata koodia mikäli kyselyn teko tietokantaan ei anna kuin 8 suurinta puoluetta, tai sitten kyselyä rajoitetaan tekijän toimesta. Hyvä tutkimus mistä tahansa lähdeaineistosta edellyttää kaiken tiedon analysointia, jos se on saatavilla. Uutisia kutsutaan myös tiedonvälitykseksi, suodatettua ja peiteltyä informaatiota kutsutaan propagandaksi, muunnetuksi totuudeksi eli valheeksi. Tieteellinen tutkimus ei ole relevantti jos kaikkea mitattua dataa ei käytetä analyysissä.

Yhtä järjetöntä olisi laskea tuhannen henkilön taskussa olevat kolikot ja jättää 5, 10 ja 20c (yhteensä keskimäärin 10kpl = n.1,60) kolikot laskematta ja ilmoittaa tämän perusteella, että keskimäärin ihmisen taskussa on 4€50c rahaa, tästä syntyy systemaattinen virhe analyysiin. Summaus tulokseksi saadaan n. 4500€ kun totuus olisi n. 6100€, järkevää?

Kun media jättää tietoja julkaisematta tai vääristää tilastoitua ja uutisten tarkoitusta varten kerättyä informaatiota, on syytä kyseenalaistaa jokainen julkaisu, jos media julkaisee vaikkapa mediaanitulon, on hyvä olettaa että 1/4 pienituloisista on jätetty analyysin ulkopuolelle. Uutinen missä ilmoitetaan kolmen ihmisen menehtyneen tulipalossa on ihan yhtä valheellinen jos yläkerran alivuokralainen jätetään laskematta.

Vaalikoneiden vastausten analyyseissä on tilanne että niistä julkaistaan vain 1582:n vastaukset, ja 564:n vastaukset jätetään huomiotta, tämän n. 25% hylkäyksen jälkeen tehdään otsikoita, joissa usein tekstiasussa väitetään että "vaalikoneen mukaan ehdokkaista x puolueen ehdokkaat ovat eniten y tai z jostakin"

Tieto ei ole lähelläkään totuutta, koska 25% tilastoaineistosta ei ole analyysissä mukana, yhtähyvin voidaan todeta että ilmaston lämpiäminen johtuu merirosvojen vähenemisestä.

Tässä olis pari kuvaa Journalistiliiton asettamista journalistin ohjeista v. 2014. Jätettäessä tietoja pois, rikotaan ainakin kohtien 1, 2, 3, 4, 8, 10, 11, 13, 16 sääntöjä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

IPU:la on kyllä leveyttä, puolueenjohtoa osallistuu Pietarin äärioikeistolaisten kokoukseen ja eräs ehdokas kirjoittelee täällä kommunismin ihanuudesta, toivottavasti enemmistö sijoittuu kuitenkin väliin.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

Jokaisessa puolueessa on monenlaisia ehdokkaita, mutta ei pidä uskoa kaikkea mitä lehdet kirjoittavat, jos media julkaisisi nuo vaalikoneiden tulokset myös hastajapuolueiden osalta, olisi äänestäjänkin helpompi arvioida mitä ja miten asioita ollaan ajamassa. Kun tietoa ei ole yksittäiset asiat muuttuvat helposti kaikkia koskeviksi premisseiksi.

Leveyshän on ihan hyvä asia, kunhan tuo peruspointti pysyy hallinnassa, eli suora demokratia, €uro vastaisuus. Niillä itse menen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Janne Tervonen, lukaisehan yrittäjänä ehdokkaanne Henri Autereen bloki täällä usarissa, kommentointi on sallittu.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen Vastaus kommenttiin #3

Mitäpä tuohon kommentoimaan, kaverilla on tulta rinnassa, itse olen paljon maltillisempi asioiden suhteen, uskon vain pragmaattiseen asioiden ratkaisuun. Liittovaltiokehityksen lopettamiseen on monta eri tapaa, tuo on vain yksi, IPU:ssa ei ole syrjintää, vahoissa puolueissa on pelkästään koneiston pureskelemia pakastekuivatttuja ehdokkaita, jotka vastaavat kuin papukaijat kysymyksiin ennalta opittujen dogmien mukaan, omaa mielipidettä ei kenelläkään ole, puhumatta aidosta persoonasta tai omaperäisistä ajatuksista. Einstein ajatteli laatikon ulkopuolelta hyväksymättä vanhoja "totuuksia" ja loi suhteellisuusteorian, kuten Bosen-Einstein konsentraatin teorian aikana jolloin asiaa oli mahdoton todeta.

On vaikea olla ääridemokratistinen jos ei yritä ymmärtää kaikkia mielipiteitä ja kaikkea lain ja demokratian keinoin tapahtuvaa vaikuttamista. Jokaisen ihmisen velvollisuus on tutkia kaikkea saatavlla olevaa materiaalia kulloinkin kiinnostavasta aiheesta, johtopäätöksiä kannattaa tehdä vasta kun tietää tarpeeksi.

Toimituksen poiminnat