Periferian edustaja Demokratiaa ihmisyyden vuoksi

Jäähyväiset ja vero perään.

Luin muutama vuosi sitten blogin, jossa manattiin suomalaista himoverottamista, yksi asia mitä blogisti huomioi oli maastapoistumisveron puute. Eipä mennyt aikaakaan kun tämänkin ehdottamista verohalllinosta kerittiin ehdottamaan.

Ei ole syytä parjata niitä, jotka suomesta muuttavat pois perintöveroja pakoon, vaan verojärjestelmää, jossa moneen kertaan veroa maksaneesta yhtiöstä pitää sukupolvenvaihdoksen kohdalla karhuta markkina-arvon verran lisää veroa. Olisi paljon reilumpaa periä ruotsin malliin veroa vasta siinä vaiheessa, kun perinnöksi saatua omaisuutta ryhdytään myymään.

Eipä sillä että tämä olisi ainoa omituinen veroehdotus tai vero mitä maassamme peritään, mutta kansakunnalle tämä malli tekee urakalla hallaa, VVM:n budjetti on vaatimattomat 17mrd€, tuossa on tarkastamisen varaa jos henkilökunnalla on aikaa pohtia näinkin laadukkaita ajatuksia kuin maastapoistumisvero.

Nuorena sitä ihmetteli DDR:n meininkiä kun ihmisiä estettiin poistumasta maasta aseiden voimin, ei liene suurta eroa tapahtuuko sama poistumisen estäminen vaaditus pankkitakauksen voimin. Jos yhtään asiaa osaa ennustaa suomen verotuskäytäntöjen kehtittymistä ennakoiden ( väliaikainen autovero, tilapäinen käyttömaksu, ylevero...)  ja tämäkin hirvitys menisi jossakin dystooppisessa painajaisessa läpi, hintalappua poistumiselle hilattaisiin joka vuosi vähän eteenpäin, kunnes saavutettaisiin taso milloin normaalin palkansaajan ei ole missään vaiheessa taloudellisesti mahdollista harkita. Välillä tietysti kaikki varakkaammat ovat poistuneet ja verokertymän pienetessä sitä veroa täytyy tietenkin nostaa ja nostaa...

Yleensä kun näitä totaalisia aivopieruja tulee ilmi, niin ne jäävät jotenkin oudosti virkakoneistoon elämään, ne otetaan uudelleen ja uudelleen pöydälle, kunnes joku ehdottaa niitä oikeasti toteutukseen, puhtaan sattuman, vaikeiden hallitusneuvotteluiden, tai tilapäisen savuverhon tarpeen vuoksi.

Nyt kun tätä seuraavaa eduskuntaa valitaan, on ehkä aiheellista kysyä myös kannattaako oma ehdokas kansalaisuuden rajojen ulkopuolella tapahtuvan nauttimisen verottamista.

Itse en kannata, koskaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat